Annoncering

Collapse
No announcement yet.

OBs økonomi. Transfers, budget, penge, penge, penge.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

    Oprindeligt indsendt af Sheed Se indlæg
    Det kostede 4,5 millioner i fratrædelse at fyre direktøren i Børne- og Ungeforvaltningen, efter at de blev afsløret i systemiske og planlagte lovbrud. I 2015 og 2016 alene gav man over 9 millioner i gyldne håndtryk til chefer i Odense Kommune.

    I Ældre- og Handicapforvaltningen overskred man i 2016 sit budget til vikarer med et 3-cifret millionbeløb.

    Folk med indsigt vil sikkert kunne fortælle værre historier. Bundlinjen er bare, at der er så mange ting der er problematiske og som der bør komme styr på i den kommunale forvaltning, før vi at vi overhovedet skal diskutere, hvorvidt det er problematisk at kommunen årligt smider én million efter en af byens største og mest historisk forankrerede kulturinstitutioner, og den fuldstændigt usammenligneligt største sportsklub i byen. Alene OBs deltagelse i et Europa League-gruppespil overstiger den eksponering de tre andre sportsklubber nogensinde vil kunne oparbejde. Alene det at Christian Eriksen engang har spillet i OB giver formentlig større eksponering, end hvis Odense Håndbold en dag skulle blive verdens bedste.

    Så meget større er fodbold bare, og forskellen på størrelserne i sponsoraterne afspejler jo også fuldt ud den forskel der generelt er på de beløb klubberne kan få ind via kommercielle partnere. Det erhvervsnetværk der er omkring OB er selvsagt også usammenligneligt med det der eksisterer rundt omkring de tre andre klubber. Når rådmanden begynder at hive de sportslige resultater ind i diskussionen, er det enten fordi at han er dum eller populist. OB kan og har samlet mange flere mennesker og givet byen mere eksponering, end de andre klubber nogensinde kommer til, så at begynde at suge endnu flere penge ud af klubben er i hvert fald ikke nogen fornuftig løsning ud fra et vækstmæssigt synspunkt.
    Det lyder jo altsammen meget rigtigt og betragtningerne omkring at kommunerne (Også Odense kommune) er ved at blive en populistisk Christiansborg kopi, hvor nepotisme råder over sund fornuft, er spot on. Men en ting er jeg på ingen måde enig i. Nemlig den at OB er en kulturinstitution. Nuvel bringer OB megen interesse men kulturværdien i moderne sport findes simpelthen ikke længere. Kulturbegrebet omkring sportsklubberne stammer fra en tid hvor der ikke var professionel sport, og hvor udbuddet af underholdning var langt mindre end i dag. OB er en selvstændig underholdningsvirksomhed, og i den kontekst kan du argumentere for at Pornhub har lige så meget ret til del i "kulturpuljen" som OB - jeg vil enddog påstå at den hjemmeside underholder et større antal af den Fynske befolkning end OB (OSE) gør.

    At klubberne holder fast i illusionen er da åbenlys. Hvem ville ikke sige ja tak til gratis skattekroner direkte ned i virksomhedskassen? Også selvom de i 2018 er lige så berettiget som et æsel dresseret til at trække en plov. Kulturstøtten, som havner i professionelle sportsklubber, er intet andet end skattefinansieret netværksbetaling for populistiske politikkere, der fedter sig ind i erhvervslivet, hvor deres næste job ligger, hvis det ikke er på Christiansborg.

    Comment


      Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
      Disse penge skyltes jo ikke kun tab i OB. Det skyldes også tab i selve OSE forretningen så vidt jeg hørte i VIP loungen sidste år.
      Men det er OB der betaler regningen nu
      Men nu har tabene bare ikke været så store i de andre dele af forretningen og mon ikke der er et kickback på den del hvis han har smidt noget ekstra ind der også?. Det er jo ikke fordi der bliver udloddet udbytte eller andet ...
      "Fejlen ved verden er, at de dumme er så skråsikre på alting, og de begavede så fulde af tvivl."

      "Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger."

      Venter man for længe, får man ingenting ...

      Comment


        Oprindeligt indsendt af SU1978 Se indlæg
        Jo men hold det så op imod de netværksmuligheder og den positionering det har givet manden, så tror jeg faktisk, det har været til hans fordel.
        Jeg vil mene at han har smidt over 100 mio i kassen de sidste 20 - 25 år ... jeg tænker ikke at han i samme tid har lavet bare tilnærmelsesvis handler i lounge i samme tidsrum ... banken gik galt, fusionen i isenkrammet gik ikke og OS&E er fortsat en underskudsforretning ...
        "Fejlen ved verden er, at de dumme er så skråsikre på alting, og de begavede så fulde af tvivl."

        "Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger."

        Venter man for længe, får man ingenting ...

        Comment


          Oprindeligt indsendt af tOrnBjerg Se indlæg
          Forståeligt, han skulle jo gerne have råd til salt til begge hans morgen æg. Hvem taler om, at han har hjerte for klubben. Han er ikke en "Oskar"
          fordi han ikke blamerer sig herinde? Over tid har han givetvis smidt lige så meget i bøssen og mht engagementet syntes jeg da nok man så noget temperament i fyringen af trioen ... det er beslutningerne i klubben der lader noget tilbage at ønske ...
          "Fejlen ved verden er, at de dumme er så skråsikre på alting, og de begavede så fulde af tvivl."

          "Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger."

          Venter man for længe, får man ingenting ...

          Comment


            Oprindeligt indsendt af bobbyG Se indlæg
            Det er vidst det salgsgas som Thorborg gerne vil have der bliver alm kendt, nemlig at han skulle stå som den store frelser der har postet uendelige kroner i et håbløst projekt OB. Alt sammen naturligvis af et stort patriotisk OB hjerte. Virkeligheden forholder sig dog anderledes. Nemlig at Thorborg har 92% af aktierne i Odense Sport & Event. Det er en forretning han driver som alle andre. Han kan som alle andre forretninger han laver, forvente afkast af sine investeringer, og i takt med at der investeres eller at produktet gøres mere interessant på andre måder vil hans aktier stige i værdi. At han pt. vil få langt mindre for aktierne i OB end for 7 år siden er en konsekvens af forretningsmanden Niels Thorborgs egne dispositioner.
            Jeg er ikke sikker på de 92% men er da ellers rimelig enig om end jeg ikke syntes at OB er et håbløst projekt ..
            Dertil kan man sige at hans egen manglende evne til at drive forretning i OSE i højgrad rammer investeringerne i fodbold er igen at Thorborg høster som han sår. At han så ydermere på 7-8 år holder klubben i en skruetvinge fordi han netop som forretningsmand, er nul og niks interesseret i andet end at han ikke selv skal afskrive 25, 50 el 100 mio er da endnu mere forkasteligt.

            Thorborg har desuden været formand for OSE siden 2006 og i den periode havde vi taget skridt år for år og netop i 2006 blev vi nr 3. Her har Thorborg siden selv forsømt det måske vigtigste trin i hans forretningsudvikling. Nemlig at forbedre faciliteterne for flagskibet, nemlig fodboldklubben. Et projekt han så har sat vores håbløse sportsdirektør til at løse, selvom dennes opgave burde ligge i det sportslige frem for det administrative.

            Thorborg var en del af sponsorkredsen da udviklingen var startet, og han har købt sine aktier i opgangstider (sportsligt) kørt det i sænk, og nægter nu at slippe projektet, fordi han nægter at lide et mindre (i hans verden) økonomisk tab, og slippe hans netværks magnet, hvor han er den ubestridte konge af fyn. Det stinker big time på bestyrelsesgangen i Ådalen.
            Jeg er ikke sikker på de 92% men er da ellers rimelig enig om end jeg ikke syntes at OB er et håbløst projekt .. tror nu ikke en afskrivning på 100 mio er småting ... i hvertfald blev 50% købet af Dinesen udmeldt som en stor investering ..

            Jeg er med på at han er tilbage i top10 men i 2009 var hans formue på under en mia. og fokus var nok mere på damagecontrol end udvikling ... men vi er da enig at hverken bestyrelsen, ejere eller direktøren gør det godt nok ...

            https://www.tv2fyn.dk/artikel/farvel...nmarks-rigeste
            "Fejlen ved verden er, at de dumme er så skråsikre på alting, og de begavede så fulde af tvivl."

            "Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger."

            Venter man for længe, får man ingenting ...

            Comment


              Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
              Det gik nu meget godt for en 7-8 år siden for de fleste.. Det nuværende OB er en anden snak ja
              Tja, jeg var nu fra dag 1 af meget skeptisk overfor OSE konstruktionen, men du har da ret, det var nemmere at sluge, da pengene flød.

              Comment


                Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
                Så vidt jeg har forstået tager Thorborg 50% af alle transferindtægter indtil 2021 og 25% fra 2021-2027
                Det var prisen for at han spyttede ca 2*25 mill(correct me if im wrong) i OSE kassen efter det store overforbrug i de glade 0`er. Et overforbrug han selv var skyld i.
                Dette er jo en meget stor grund til at vi ikke kan rykke os som klub pt da det nye OB skal betale regningen for Thorborgs egen dumhed

                Muligt at det forholder sig anderledes men det kan OB og Thorborg kun takke sig selv for ikke står mere klart. Sidst da JH blev spurgt om det var det “ingen kommentarer” og “Det må Niels Thorborg selv svare på”. Tror det var i en SFÅ podcast.

                Hvis dette forholder sig bare nogenlunde korrekt har jeg bestemt ingen grund til at glæde mig over nogen former for salg der sker i OB
                Den eneste artikel jeg kan finde er jo og der hedder skæringsåret 2020 men ellers ja. Jeg var faktisk mere i tvivl om uddannelsespenge rent regnskabsmæssigt går ind under transferindtægter, men det omhandler selvfølgelig nok præcis hvordan deres aftale er skruet sammen og det får vi aldrig noget af vide om.

                Det er dog ikke kun Thorborg, men et selskab ejet af tre folk.

                https://jyllands-posten.dk/protected...-superligaklub

                Comment


                  Oprindeligt indsendt af FFM Se indlæg
                  Den eneste artikel jeg kan finde er jo og der hedder skæringsåret 2020 men ellers ja. Jeg var faktisk mere i tvivl om uddannelsespenge rent regnskabsmæssigt går ind under transferindtægter, men det omhandler selvfølgelig nok præcis hvordan deres aftale er skruet sammen og det får vi aldrig noget af vide om.

                  Det er dog ikke kun Thorborg, men et selskab ejet af tre folk.

                  https://jyllands-posten.dk/protected...-superligaklub
                  Thorborg ejer dog 92%.. Men så vidt jeg ved blev der ved 2. Spyt i kassen lavet ny aftale om ydeligere 25% indtil 2027.
                  Tvivlen består i om man indtil 2020 betaler 2*25% eller 25% aftalen bare blev forlænget indtil 2027

                  Syntes bare generelt sådan en aftale er ulækker da JH jo hver gang skal sidde og vurdere om hans chef nu bliver sur hvis han siger nej til en transfersum.
                  Hvert transfertilbud bliver nok også vendt med sportsudvalget som Thorborg er formand for og her kan han selv sidde og styre sin personlige indtjening uanset de sportslige konsekvenser.

                  Comment


                    Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
                    Thorborg ejer dog 92%.. Men så vidt jeg ved blev der ved 2. Spyt i kassen lavet ny aftale om ydeligere 25% indtil 2027.
                    Tvivlen består i om man indtil 2020 betaler 2*25% eller 25% aftalen bare blev forlænget indtil 2027

                    Syntes bare generelt sådan en aftale er ulækker da JH jo hver gang skal sidde og vurdere om hans chef nu bliver sur hvis han siger nej til en transfersum.
                    Hvert transfertilbud bliver nok også vendt med sportsudvalget som Thorborg er formand for og her kan han selv sidde og styre sin personlige indtjening uanset de sportslige konsekvenser.
                    Det er en forfærdelig aftale, men jo desværre nok også en på daværende tidspunkt nødvendig aftale. Men tror så ikke Thorborg indgik den for nødvendigvis at tjene penge. Vel også derfor han blev sigtet i den sag. Og på den anden side skader ham OS&E hver gang han hiver penge ud.

                    Comment


                      Oprindeligt indsendt af FFM Se indlæg
                      Det er en forfærdelig aftale, men jo desværre nok også en på daværende tidspunkt nødvendig aftale. Men tror så ikke Thorborg indgik den for nødvendigvis at tjene penge. Vel også derfor han blev sigtet i den sag. Og på den anden side skader ham OS&E hver gang han hiver penge ud.
                      Hvordan kan du tro, at Thorborg ikke indgår sådan en aftale for pengenes skyld?
                      Tror gerne på at det er nemt, har bare aldrig tjekket det ...

                      Jeg er ikke fan.
                      Men kan finde på at informere om træning og opdatere på ungdomsfronten ... hvorfor, fordi bold er sjovt og Ådalen er tæt på :).

                      Comment


                        Oprindeligt indsendt af Plum Se indlæg
                        Jeg vil mene at han har smidt over 100 mio i kassen de sidste 20 - 25 år ... jeg tænker ikke at han i samme tid har lavet bare tilnærmelsesvis handler i lounge i samme tidsrum ... banken gik galt, fusionen i isenkrammet gik ikke og OS&E er fortsat en underskudsforretning ...
                        AT NT har forvaltet sin investering mindre heldigt, er sådan set pointen uvedkommende. Det handler om, hvorvidt Thorborg er en ren fodboldfilantrop, eller om han er gået ind i OB og OSE for at pleje egne interesser. Jeg hælder til det sidste.

                        Comment


                          Oprindeligt indsendt af Entusiastens Se indlæg
                          Hvordan kan du tro, at Thorborg ikke indgår sådan en aftale for pengenes skyld?
                          Fordi han blev sigtet fordi man mente simpelthen ikke han ville få så mange penge tilbage som han gav for aftalen.

                          Comment


                            Oprindeligt indsendt af SU1978 Se indlæg
                            Tja, jeg var nu fra dag 1 af meget skeptisk overfor OSE konstruktionen, men du har da ret, det var nemmere at sluge, da pengene flød.
                            Oprindeligt indsendt af FFM Se indlæg
                            Den eneste artikel jeg kan finde er jo og der hedder skæringsåret 2020 men ellers ja. Jeg var faktisk mere i tvivl om uddannelsespenge rent regnskabsmæssigt går ind under transferindtægter, men det omhandler selvfølgelig nok præcis hvordan deres aftale er skruet sammen og det får vi aldrig noget af vide om.

                            Det er dog ikke kun Thorborg, men et selskab ejet af tre folk.

                            https://jyllands-posten.dk/protected...-superligaklub
                            Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
                            Thorborg ejer dog 92%.. Men så vidt jeg ved blev der ved 2. Spyt i kassen lavet ny aftale om ydeligere 25% indtil 2027.
                            Tvivlen består i om man indtil 2020 betaler 2*25% eller 25% aftalen bare blev forlænget indtil 2027

                            Syntes bare generelt sådan en aftale er ulækker da JH jo hver gang skal sidde og vurdere om hans chef nu bliver sur hvis han siger nej til en transfersum.
                            Hvert transfertilbud bliver nok også vendt med sportsudvalget som Thorborg er formand for og her kan han selv sidde og styre sin personlige indtjening uanset de sportslige konsekvenser.
                            Oprindeligt indsendt af FFM Se indlæg
                            Det er en forfærdelig aftale, men jo desværre nok også en på daværende tidspunkt nødvendig aftale. Men tror så ikke Thorborg indgik den for nødvendigvis at tjene penge. Vel også derfor han blev sigtet i den sag. Og på den anden side skader ham OS&E hver gang han hiver penge ud.
                            Oprindeligt indsendt af Entusiastens Se indlæg
                            Hvordan kan du tro, at Thorborg ikke indgår sådan en aftale for pengenes skyld?
                            Oprindeligt indsendt af SU1978 Se indlæg
                            AT NT har forvaltet sin investering mindre heldigt, er sådan set pointen uvedkommende. Det handler om, hvorvidt Thorborg er en ren fodboldfilantrop, eller om han er gået ind i OB og OSE for at pleje egne interesser. Jeg hælder til det sidste.
                            Oprindeligt indsendt af FFM Se indlæg
                            Fordi han blev sigtet fordi man mente simpelthen ikke han ville få så mange penge tilbage som han gav for aftalen.

                            Alt dette og meget meget mere kunne undgåes hvis han bare gad at åbne lidt op i pressen og overfor fans..

                            Jeg tror at Thorborg elsker OB. Det er jeg helt sikker på. Og han ønsker alt det bedste for OB
                            Jeg tror bare på at han elsker penge højere. Sine egne og alle de andre der ligger inde for en arms længde

                            Comment


                              Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
                              Alt dette og meget meget mere kunne undgåes hvis han bare gad at åbne lidt op i pressen og overfor fans..

                              Jeg tror at Thorborg elsker OB. Det er jeg helt sikker på. Og han ønsker alt det bedste for OB
                              Jeg tror bare på at han elsker penge højere. Sine egne og alle de andre der ligger inde for en arms længde
                              Hvis Thorborg havde betragtet OB, som andet end en virksomhed i koncernen. Havde han vel kunnet se, at det ikke er nu der skal trækkes midler ud. Der skal tværtimod tilføres midler.
                              OB. På behørig afstand af egne ambitioner.

                              Comment


                                Oprindeligt indsendt af sinus Se indlæg
                                Hvis Thorborg havde betragtet OB, som andet end en virksomhed i koncernen. Havde han vel kunnet se, at det ikke er nu der skal trækkes midler ud. Der skal tværtimod tilføres midler.
                                Igen. Spekulationer der opstår pga hans lukkede lederstil

                                Comment

                                Working...
                                X