Annoncering

Collapse
No announcement yet.

Nok er NOK

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

    Kopieret fra facebookgruppen “OB før superligaen”...parallellerne er til at få øje på...

    DEN UMULIGE NEDRYKNING

    Ingen kan sætte en præcis dato for, hvornår nedturen begynder. Men der er allerede strøet sprængstof ud i Ådalen, da OB-truppen begynder træningen i begyndelsen af januar 1997 under ledelse af træner Viggo Jensen - altså godt halvandet år inden nedrykningen er en kendsgerning. OB-ledelsen har nemlig allerede meldt ud, at den har ansat Roald Poulsen som træner med virkning fra 1. juli, og det betyder reelt, at Viggo Jensen i første halvår af 1997 får indskrænket sine beføjelser i klubben. OB har ønsket en anden trænerprofil og mener at have fundet den i Roald Poulsen.

    Ud ad til lader Viggo Jensen som ingenting. Men han ved, at hvis han blot kritiserer ledelsen det mindste i resten af sin kontraktperiode, bliver han verfet fra bestillingen på bekostning af Roald Poulsen.
    Viggo Jensen er samtidig under pres, fordi OB netop har solgt angriberen Per Pedersen til Blackburn Rovers for 26 millioner kroner. Men OB har trods alt overvintret på en fjerdeplads i Superligaen inden forårets sidste 15 kampe. Kun Brøndby, AaB og AGF har gjort det bedre.
    Derfor er det også en skuffelse for de fynske fodboldfans at OB slutter på en syvendeplads efter klubber som Herfølge Boldklub og Silkeborg IF.

    OB-ledelsen har store forventninger til Roald Poulsen – mestertræneren fra 1989. Han bor i Lahnsgade få hundrede meter fra OB's anlæg og kan cykle på arbejde på to minutter, og han kender folkene omkring klubben.
    Få uger efter sæsonen er spillet færdig i foråret 1997, kan OB præsentere to spændende og eksotiske spillere i Ådalen: Andrew Tembo og Mwape Miti. Dem har Roald Poulsen, der i 1993 tiltrådte som landstræner for Zambia efter holdet var blevet udslettet i en flyulykke, hentet i den zambiske hovedstad Lusaka sammen med direktør Jørgen Bækkelund.
    Også den lille terrier fra AGF, Stig Tøfting, er kommet til.
    Han er skiftet til den fynske hovedstad af eneste grund: OB ville betale mere i løn end hans hjerteklub AGF.
    Kontrakten gælder i fire år. Stig Tøfting er allerede i foråret 1994 på et kort og hidsigt ophold på en tremåneders lejeaftale i Ådalen efter et mislykket ophold hos Hamburger Sports Verein.

    OB viser gode takter allerede i Toto-kampen mod Hamburger Sports Verein på Volkspark Stadion lørdag den 5. juli, hvor Mwape Miti debuterer i et 2-1-nederlag til den tyske storklub.

    Sæsonåbneren bliver ingen stor folkefest. OB møder AaB på Odense Atletikstadion, der må tages i brug midt i den store renovering af Odense Stadion. 0-0 foran 3357 tilskuere i en kamp, hvor det blandt andet hedder, ”at den århusianske plæneklipper trænger til lidt finjustering”.
    Ugen efter får OB en røvfuld på 5-2 af AGF i Århus på direktør Jørgen Bækkelunds 50-års fødselsdag. Herefter følger nederlag på 1-0 til Brøndby, 2-1 til AB, 2-1 til Ikast, 1-0 til Lyngby, inden OB spiller 1-1 hjemme mod oprykningerne fra Aarhus Fremad.
    Katastrofestarten er en realitet. Alle ryster på hovedet over OB's resultater - ikke mindst fordi truppen består af mange højtprofilerede spillere, der tidligere har vist, at de kan præstere på højt niveau.

    OB må vente helt til 15. runde, før holdet kan notere sæsonens første sejr. Søndag den 2. november 1997 vinder OB 2-0 over FC København i Parken på mål af Erik Bo Andersen og et selvmål af Michael Mio Nielsen. Det ændrer dog ikke meget på stillingen i rækken. OB er nederst med bare 7 point, mens trekløveret Aarhus Fremad, Herfølge og Ikast alle ligger lige over med 14 point.
    I 16. runde venter der en skæbnekamp på Odense Stadion mod Herfølge. Men det ender ifølge medierne med ”den samme gamle sang for OB”, der trods overvægt i spil og chancer må nøjes med 3-3.

    Efter en pokalkamp i november mod AGF tager Brian Steen Nielsen og Steen Nedergaard bladet fra munden. Steen Nedergaard ytrer utilfredshed med at blive sat på bænken, og Brian Steen Nielsen går i pressen med et krav om, at bestyrelsen sørger for en forstærkning af truppen efter vinterpausen.
    Selv om OB’s resultater er mere end bekymrende i første halvdel af sæsonen, giver bestyrelsesformand C. C. Nielsen en forsikring til Roald Poulsen om, at han også er træner, når OB den 1. april 1998 tager imod Lyngby Boldklub på Odense Stadion i forårssæsonens første kamp. OB taber kampen 1-0, men vinder de to næste kampe mod Ikast og AB.

    Sejrene giver OB et lille håb om overlevelse, men holdet knækker igen sammen og taber kamp efter kamp, og fredag den 8. april 1998 fyrer OB officielt træner Roald Poulsen.
    Det er direktør Jørgen Bækkelund, bestyrelsesformand Fritz Bonde og hovedaktionær C. C. Nielsen, Micro Matic, der træffer beslutningen i fællesskab og klokken 13 underrettes spillerne på et møde i Ådalen.
    Beslutningen om fyringen er reelt taget allerede om tirsdagen – altså tre dage inden spillerne og pressen orienteres.

    Dagen inden OB melder fyringen ud, har medierne stået i kø ved OB’s træning på Dyrskuepladsen for at få et par talestreger fra Jann Jensen, der efter en lang karriere i 1. FC Köln og Vfl Wolfsburg er vendt hjem til den fynske fodboldmuld og har skrevet en treårig kontrakt med OB.
    Flere års erfaring med den aggressive tyske presse har lært Jann Jensen at begå sig blandt journalister, og overfor de danske journalister gentager Jann Jensen igen og igen budskabet: OB rykker ikke ned!

    I begyndelsen af maj kommenterer Roald Poulsen for første gang sin fyring i medierne. Det sker i TV2-programmet Superfodbold, hvor Roald Poulsen kommer med flere antydninger af, at der har været uoverensstemmelser mellem ham og OB-ledelsen.
    Ifølge Roald Poulsen har OB-ledelsen på trods af flere henvendelser fra ham nægtet at forstærke truppen med en spiller, som Roald Poulsen har haft i kikkerten, og som han mener kunne have reddet holdet fra nedrykning.
    Roald Poulsen giver også i tv-interviewet udtryk for, at den trup han har overtaget efter træner Viggo Jensen, består af den mest sårbare samling spillere, han nogensinde har haft med at gøre.
    - Der er åbenbart sket nogle ting i fortiden, der har gjort, at der ikke var noget sammenhold og team spirit i truppen, siger Roald Poulsen, der også fortæller, at målmand Lars Høgh i foråret beder ham hente hjælp udefra for løse de psykiske problemer i truppen.

    Jørgen Bækkelund forsvarer sig mod kritikken:
    - Da vi sidste sommer hentede de to zambianere og Stig Tøfting, og vi ansatte Roald Poulsen, blev vi i pressen udråbt til at have en af landets bedste spillertrupper, forsvarer Jørgen Bækkelund sig, mens kritikken af hans person og virke i OB tager til fra omverdenen.
    Også Lars Høgh forsøger sig også med en forklaring på den sportslige deroute:
    - Det er det samme hver gang. Selvtilliden opbygges i løbet af ugen, og vi starter kampene godt hver gang og presser. Men selvtilliden forsvinder, når vi ikke scorer. Det er typisk for et taberhold, mener målmand Lars Høgh efter nederlaget i Odense til FC København søndag den 16. april 1998.

    Jens Plambech, der bliver hentet til som ny træner fra OB's ynglingeafdeling, får ikke vendt skuden i sin første kamp i spidsen for OB, der taber 1-0 i Herfølge.
    Målscorer er paradoksalt nok Bo Henriksen, der er skiftet til den sjællandske landsbyklub, fordi Roald Poulsen ikke ville benytte angriberen med den vilde hårmanke.
    Efter kampen går Bo Henriksen ind i OB’s omklædningsrum, trykker Lars Høgh i hånden og siger: ”Det må du sgu undskylde”.

    Også Torben Møller Pedersen, der i flere år har været ungdomstræner i OB, blander sig i begyndelsen af maj i debatten om problemerne i Ådalen.
    Torben Møller Pedersen retter især sin kritik efter direktør Jørgen Bækkelund, som han mener ikke har de sportslige kvalifikationer og den rette indsigt til at kunne give træner Roald Poulsen det rette modspil.
    Torben Møller Pedersen er nogle år forinden blevet fyret som træner I OB's ungdomsafdeling på grund af påstået illoyalitet. Han skrev dengang under på et protestbrev mod ledelsen i forbindelse med fyringen af Kim Brink.
    - Nogen har anbragt Jørgen Bækkelund i en position, som han umuligt kan bestride. Det er ganske enkelt umuligt at være direktør med ansvar for økonomi og køb og salg af spillere. Det er ganske enkelt synd for ham, siger Torben Møller Pedersen i et interview i det lokale dagblad.

    Midt i elendigheden melder en af klubbens tidligere hovedsponsorer sig også på banen med en bredside mod klubben og ledelsen. Det er Kaj Stockholm Jensen fra virksomheden Bulsø A/S i Odense. Han har en fortid som medlem af OB’s sportsudvalg.
    - Hele vores indkøbspolitik har været ved siden af i lang tid. Vi har ikke været dygtige nok til at se fremad. Spillerne virker forkælede og helt ærlig tror jeg ikke, at de er i ordentlig træning. Og så markerer Jørgen Bækkelund sig alt for lidt. Om det er fordi han ikke vil ikke fordi han ikke må, ved jeg ikke, men det kan ikke være meningen, at det kun er Brian Steen Nielsen, der fortæller sandheder i pressen, lyder en del kritikken fra Kaj Stockholm Jensen.

    Lørdag den 17. maj står det så endelig klart, hvad de fleste længe har vidst ville ske: OB rykker ud af Faxe Kondi Ligaen. Det sker endda i slatten stil med et nederlag på 4-0 til Lyngby på udebane.
    OB er blevet andenrangs og må en tur ned i den næstbedste række efter flere end 20 år i toppen af dansk fodbold og med tre mesterskabet i bæltet.
    Ingen havde set det komme. Ingen havde set det ville ske. Men det gjorde det.
    Jens Plambech hiver dog OB op fra dybet i første forsøg, inden Torben Storm overtager taktstokken i Ådalen.

    Her er den trup, der i 1998 rykkede ud med OB:
    Lars Høgh, Jann Jensen, Steen Nedergaard, Ulrik Laursen, Torben Sangild, Michael Hemmingsen, Carsten Dethlefsen, Lars Jacobsen, John Hansen, Andrew Tembo, Michael Hansen, Ulrik Pedersen, Carsten Lektonen, Jens Melvang, Jesper Hjorth, Morten Panduro, Morten Bisgaard, Brian Steen Nielsen, Stig Tøfting, Erik Bo Andersen, Mwape Miti, Ronnie Ekelund og Wassim El Banna.

    Comment


      Oprindeligt indsendt af claudes1 Se indlæg
      Tænkte lige på det da Aab kom på 12 point for 5 kampe i går. De har en målscorer på 5-5 og 12 point -det er fandme kynisme og det er bare ikke held, når man kan gøre det kamp efter kamp. Man er bare dygtig nok til at spille uhyggeligt kynisk. Det kræver dog spillere som ALDRIG falder sammen - men som ufortrødent klør på i 90+ minutter hver kamp..... Og det er jo fuldstændig underordnet, at man bliver savet over i Parken, når man bare vinder dem man skal vinde.
      AAB var ikke kyniske mod FCN, de blev spillet ned ... det var ikke meningen at de skulle have bolden så lidt.

      AAB falder stille og roligt ned igennem tabellen og ender hvor de plejer, det er jeg helt sikker på og kampene har faktisk også vist at det nok bliver sådan, men derfor kan man jo godt have heldet med sig på kort sigt.
      Tror gerne på at det er nemt, har bare aldrig tjekket det ...

      Jeg er ikke fan.
      Men kan finde på at informere om træning og opdatere på ungdomsfronten ... hvorfor, fordi bold er sjovt og Ådalen er tæt på :).

      Comment


        Oprindeligt indsendt af Entusiastens Se indlæg
        AAB var ikke kyniske mod FCN, de blev spillet ned ... det var ikke meningen at de skulle have bolden så lidt.

        AAB falder stille og roligt ned igennem tabellen og ender hvor de plejer, det er jeg helt sikker på og kampene har faktisk også vist at det nok bliver sådan, men derfor kan man jo godt have heldet med sig på kort sigt.
        Ellers bliver de mester. De kom fra baghjul sidst. Men selvfølgelig bliver AaB ikke mestre, men de ender over OB som de plejer

        Comment


          Oprindeligt indsendt af Entusiastens Se indlæg
          AAB var ikke kyniske mod FCN, de blev spillet ned ... det var ikke meningen at de skulle have bolden så lidt.

          AAB falder stille og roligt ned igennem tabellen og ender hvor de plejer, det er jeg helt sikker på og kampene har faktisk også vist at det nok bliver sådan, men derfor kan man jo godt have heldet med sig på kort sigt.
          Vi får at se...

          Comment


            Oprindeligt indsendt af claudes1 Se indlæg
            Tænkte lige på det da Aab kom på 12 point for 5 kampe i går. De har en målscorer på 5-5 og 12 point -det er fandme kynisme og det er bare ikke held, når man kan gøre det kamp efter kamp. Man er bare dygtig nok til at spille uhyggeligt kynisk. Det kræver dog spillere som ALDRIG falder sammen - men som ufortrødent klør på i 90+ minutter hver kamp..... Og det er jo fuldstændig underordnet, at man bliver savet over i Parken, når man bare vinder dem man skal vinde.
            De har så også haft et absurdø held med at skaffe de 12 point. Jeg har tidligere nævnt de er et af de dårligst spillende hold. Og jeg er heller ikke i tvivl om de stille og rolig falder ned omkring 6 pladsen i løbet af sæsonen.
            Men den gode point mæssige start kan ingen tage fra dem.

            Comment


              Oprindeligt indsendt af Entusiastens Se indlæg
              AAB var ikke kyniske mod FCN, de blev spillet ned ... det var ikke meningen at de skulle have bolden så lidt.

              AAB falder stille og roligt ned igennem tabellen og ender hvor de plejer, det er jeg helt sikker på og kampene har faktisk også vist at det nok bliver sådan, men derfor kan man jo godt have heldet med sig på kort sigt.
              Når man sammenligner med sidste år, er det efterhånden svært for dem at ende dårligere end i sidste års grundspil. De har allerede hentet 1/3 af de point de samlede i sidste grundspil (12 / 36) og det på blot 5 kampe (og de har ikke mødt OB endnu - det er vel 6 sikre point ). De bliver jo ikke mestre - men de kommer da med vel 80% sikkerhed i top 6.

              Comment


                Oprindeligt indsendt af Kielberg Se indlæg
                De har så også haft et absurdø held med at skaffe de 12 point. Jeg har tidligere nævnt de er et af de dårligst spillende hold. Og jeg er heller ikke i tvivl om de stille og rolig falder ned omkring 6 pladsen i løbet af sæsonen.
                Men den gode point mæssige start kan ingen tage fra dem.
                Hvad betyder det at være “et af de dårligst spillende hold”?

                Comment


                  OBs krise diskkuteres i det nye XL kl 21.00

                  https://www.tv3sport.dk/sport/fodbol...batten-i-aften

                  Comment


                    For nogle år siden - da vi var i samme morads - lavede jeg for sjov en optælling af, hvor længe siden det var, at de forskellige suppe-hold havde lavet et comeback. Altså vendt nederlag til sejr. Og jeg ved godt, at forudsætningerne er forskellige, og at det ikke er en top-videnskabelig undersøgelse: bundhold er oftere bagud end tophold. De hold der sidste år lå i første div. havde lettere modstandere at lave comebacks imod osv.


                    Men - jeg vil påstå, at denne liste på fin vis illustrerer, den mentale slattenhed, der i ÅREVIS har hærget de forskellige trupsammensætninger, vi er blevet prakket på af JH & co.


                    I give you, antal kampe siden sidste comeback (antager, at der ikke sker comeback i aftenens EfB-SJE-kamp, 1-0 til EfB spillet 79 min.):


                    FCM (1)
                    AaB (3)
                    Hobro (5)
                    VFF (7)
                    Horsens (8)
                    AGF (9)
                    BIF (9)
                    FCK (9)
                    Esbjerg (10)
                    FCN (13)
                    Randers (15)
                    Vejle (19)
                    SJE (21)


                    … ooooog, tadaaaaaaaaa:


                    OB (75 - sidste kamp i 15/16-sæsonen, vendte 0-2 til 3-2 hjemme imod AaB)

                    Edit: Ligakampe, pokal ikke medregnet
                    Last edited by marle; 13-08-2018, 19:49.

                    Comment


                      Oprindeligt indsendt af marle Se indlæg
                      For nogle år siden - da vi var i samme morads - lavede jeg for sjov en optælling af, hvor længe siden det var, at de forskellige suppe-hold havde lavet et comeback. Altså vendt nederlag til sejr. Og jeg ved godt, at forudsætningerne er forskellige, og at det ikke er en top-videnskabelig undersøgelse: bundhold er oftere bagud end tophold. De hold der sidste år lå i første div. havde lettere modstandere at lave comebacks imod osv.


                      Men - jeg vil påstå, at denne liste på fin vis illustrerer, den mentale slattenhed, der i ÅREVIS har hærget de forskellige trupsammensætninger, vi er blevet prakket på af JH & co.


                      I give you, antal kampe siden sidste comeback (antager, at der ikke sker comeback i aftenens EfB-SJE-kamp, 1-0 til EfB spillet 79 min.):


                      FCM (1)
                      AaB (3)
                      Hobro (5)
                      VFF (7)
                      Horsens (8)
                      AGF (9)
                      BIF (9)
                      FCK (9)
                      Esbjerg (10)
                      FCN (13)
                      Randers (15)
                      Vejle (19)
                      SJE (21)


                      … ooooog, tadaaaaaaaaa:


                      OB (75 - sidste kamp i 15/16-sæsonen, vendte 0-2 til 3-2 hjemme imod AaB)
                      En rystende statistik.....

                      Comment


                        Fedt samlet op! Ord dækker efterhånden ikke de absurditeter der omgærder Odense Boldklub.

                        Comment


                          Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
                          OBs krise diskkuteres i det nye XL kl 21.00

                          https://www.tv3sport.dk/sport/fodbol...batten-i-aften
                          De bruger ca 2 minutter på os. Spild af tid.

                          Comment


                            Men det er jo også SVÆRT at vende nederlag til sejr!

                            Hvad nu hvis vi undersøger efter nogle andre kriterier.

                            Hvornår har OB f.eks. sidst været nede med to eller flere mål, men alligevel formået at få reduceret? 😜

                            Comment


                              Oprindeligt indsendt af fmprOB Se indlæg
                              En rystende statistik.....
                              Alligevel markant ..... Den burde faktisk offentliggøres i medierne.

                              Comment


                                Oprindeligt indsendt af anglicantian Se indlæg
                                Men det er jo også SVÆRT at vende nederlag til sejr!

                                Hvad nu hvis vi undersøger efter nogle andre kriterier.

                                Hvornår har OB f.eks. sidst været nede med to eller flere mål, men alligevel formået at få reduceret? 😜
                                4 ud af 5 kampe denne sæson

                                Comment

                                Working...
                                X